Reklama

Reklama

Kotlety mielone z pieczarkami

Pieczeń, kotlety, ryby i placki mogą być jeszcze smaczniejsze, gdy napełnisz je nadzieniem o wyrazistym smaku. Wypróbuj przepis na smakowite kotlety mielone z farszem pieczarkowym.

Składniki

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 25 dag pieczarek
  • cebula
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej rzepakowy
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor na oleju. Przełóż z patelni do miseczki. 

2. Pieczarki obierz, drobno pokrój i usmaż na tej samej patelni, co cebulę, aż ładnie się zrumienią. Mięso przełóż do miski i wyrabiaj dłonią, aż stanie się kleiste. 

3. Dodaj podsmażoną cebulę, pieczarki, jajka, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj. 

4. Formuj kotlety, obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. 

5. Następnie odwróć na drugą stronę, zmniejsz ogień pod patelnią, przykryj ją pokrywką i smaż kilka minut, aby doszły w środku. 

Zobacz także:

  

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje