Reklama

Kotlety 4x4

Czas na prawdziwą wyżerkę! Cztery razy schabowy i cztery razy udziec z indyka? Nic prostszego, a w towarzystwie ziemniaków w mundurkach czeka cię nie lada uczta.

Składniki

  • 4 plastry schabu bez kości
  • 4 plastry udźca z indyka
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • orzeszki ziemne
  • masło klarowane do smażenia

Składniki do podania

  • ziemniaki w mundurkach
  • surówka z kapusty kiszonej

Składniki na surówkę

  • kapusta kiszona
  • marchewka
  • ½ jabłka
  • ½ cebuli czerwonej
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • 1 papryczka chili
  • pieprz kolorowy

Przepis pochodzi z 332. odcinka programu "Ewa gotuje"

Sposób przygotowania:

Schab przykryć folią i rozbić tłuczkiem. Na każdym kawałku mięsa położyć plaster udźca indyka i jeszcze raz rozklepać. Przyprawić solą i pieprzem. Zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z drobno posiekanymi orzeszkami.

Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.

Podawać z ziemniakami w mundurkach i surówką z kapusty kiszonej.

Kapustę odcisnąć i posiekać. Przełożyć do miski. Wymieszać z posiekaną cebulą oraz startymi jabłkiem i marchewką. Przyprawić pieprzem kolorowym, dorzucić pokrojoną chili, wlać olej i wymieszać.

Nie czekaj do ostatniej chwili, pobierz za darmo program PIT 2020 lub rozlicz się online już teraz!

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy