Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Kotleciki z komosy

Komosę ryżową można zastąpić dowolną kaszą. Zamiast bułki tartej możesz użyć otrąb lub zmielonego siemienia lnianego, a jeśli nie masz szpinaku, dodaj natkę pietruszki.

Składniki dla: 4

Składniki

  • 20 dag komosy ryżowej (quinoa)
  • 1 jajko
  • 12 dag świeżego szpinaku
  • 10 dag sera feta
  • 8 dag bułki tartej
  • 20 dag roszponki
  • 25 dag ugotowanych buraków
  • 25 dag marchwi
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • 1 limonka
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

1. Komosę ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Wymieszać z bułką tartą, jajkiem, posiekanym szpinakiem i fetą. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Uformować kotlety, smażyć na oleju na złoto.

Reklama

2. Buraki pokroić w cząstki, marchew pociąć obieraczką do warzyw we wstążki. Wymieszać z rukolą. Polać sosem z jogurtu i soku z limonki, doprawionym solą i pieprzem. Podawać z kotletami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje