Reklama

Kostki cukiniowo-miętowe

Aromatyczne i smaczne.

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 małe cukinie
  • Pół pęczka szczypioru
  • Pół pęczka mięty
  • Łyżka oliwy
  • Masło do formy
  • Sól, pieprz

Cukinię pokrój w cienkie plastry, cebulę pokrój na drobne kawałki. Wszystko smaż 5 minut na oliwie, dopraw solą i pieprzem. Jajka roztrzep, dodaj drobno posiekaną miętę, dopraw solą i pieprzem. Wlej do warzyw, wymieszaj. Masę przełóż do nasmarowanej masłem żaroodpornej formy. Zapiekaj 15 minut w temp. 200 st. C. Po ostudzeniu pokrój w kostkę. Podawaj z ostrym sosem pomidorowym.  

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy