Reklama

Kopytka szpinakowe

Ziemniaki są sycące, tanie i wcale nie nudne. Można je przyrządzić na setki sposobów, wyczarować z nich proste i wykwintne dania. Świetnie smakują nie tylko z mięsem lub rybą, ale i z innymi warzywami.

Składniki

  • 1/2 kg ugotowanych ziemniaków
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 8 łyżek mąki
  • masło
  • 15 dag mrożonego szpinaku
  • jajko
  • sól

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj rozmrożony i odparowany na patelni szpinak. Wymieszaj. 

2. Dodaj mąkę, jajko, sól i dobrze wyrób dłonią. Uformuj z ciasta wałeczki grubości kciuka i pokrój je ukośnie na 1,5 cm kawałki. Gotuj w osolonej wodzie. Gotowe polej stopionym masłem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy