Reklama

Kolorowy Coleslaw

Sałatka Coleslaw to sprawdzona opcja do wielu mięsnych dań. Polecamy sprawdzony przepis na ten smakowity dodatek z domowym majonezem.

Składniki

  • 1/2 czerwonej kapusty
  • marchewka
  • 2 kalarepy
  • 40 g cukru
  • dwie szczypty soli
  • szczypta pieprzu
  • ½ pęczka koperku

Składniki na majonez

  • 2 żółtka jajek
  • 250 ml oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • sok z 1 cytryny
  • sól

Sposób przygotowania:

Do wysokiego i wąskiego naczynia wrzucamy wszystkie składniki i blendujemy na dużych obrotach około 10 sekund zaczynając od samego dołu, następnie bardzo powoli podnosimy działający na dużych obrotach blender do góry. Kapustę, marchewkę i kalarepę kroimy w paski, mieszamy z majonezem. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy