Reklama

Reklama

Kolorowe deserki

Spodobają się nie tylko dzieciom.

Skład na 6 sztuk: 6 galaretek (fioletowa, niebieska, zielona, żółta, pomarańczowa oraz czerwona), 450 g mleka skondensowanego słodzonego, 900 g kefiru, 30 g żelatyny, 200 g śmietany 30 proc., cukier puder do smaku.

Reklama

Galaretkę fioletową rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do schłodzenia. Mleko skondensowane i kefir mieszamy do połączenia się składników. Powstałą masę dzielimy na sześć porcji.

Odważamy 220 g masy. Do masy dodajemy 5 g żelatyny i podgrzewamy, ciągle mieszając, aż do rozpuszczenia żelatyny, ale nie gotujemy. Wlewamy ją do sześciu szklanek i odstawiamy do stężenia. Wylewamy na nią fioletową galaretkę.

Rozrabiamy kolejną galaretkę - niebieską, w szklance wody. Następnie znów odważamy 220 g masy, dodajemy 5 g żelatyny i ją rozpuszczamy. Wylewamy na stężałą galaretkę. Postępujemy tak aż do wyczerpania składników tęczowej galaretki.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje