Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Kolba witamin

Kukurydza z ziołowym masłem to świetna przekąska. Jak ją przygotować?

Przygotowanie

Reklama

Kukurydze oczyść z liści i włókien. Następnie umyj pod bieżącą wodą. Z folii aluminiowej oderwij dwa duże kawałki. Na każdym rozsmaruj masło i posyp solą. 

W natłuszczoną folię zawiń kolby i ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz około 20 minut. 

Gdy minie połowa czasu,obróć je na drugą stronę i pilnuj, żeby się zbyt nie przypaliły. Podawaj na ciepło z dodatkiem zielonego pesto.

Czytaj dalej: 

Dowiedz się więcej na temat: gotowanie | masło | kukurydza

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje