Przejdź na stronę główną Interia.pl

Koktajl truskawkowy

Jogurt możesz zastąpić kefirem albo maślanką. Zamiast cukru białego użyj trzcinowego. Z miodem też będzie pysznie!


Reklama


Składniki

  • 50 dag świeżych truskawek
  • 1 dojrzały banan
  • 1 l jogurtu greckiego
  • 100 ml śmietanki 30-36 proc.
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

1. Banan sparzyć, obrać, odciąć końcówki, pokroić w plasterki. Truskawki umyć, odciąć szypułki, osuszyć, odłożyć sześć sztuk do dekoracji, resztę zmiksować na gładką masę z dodatkiem cukru i rozdrobnionego banana.

2. Schłodzony jogurt zmiksować ze słodką śmietanką, porcjami dolewać wcześniej przygotowany mus.

3. Deser przelać do pucharków, udekorować świeżymi owocami. Przed podaniem koniecznie dobrze schłodzić w lodówce.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje