Reklama

Reklama

Kokosowo-truskawkowe ciacho

Smakowite, chrupiące ciasto kokosowo-truskawkowe na pełnoziarnistej mące.

Składniki

  • 320 g mąki pełnoziarnistej
  • 45 g cukru
  • 30 g masła
  • 20 g wiórek kokosowych
  • garść rodzynek
  • 330 ml maślanki
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 160 g mrożonych truskawek

Sposób przygotowania:

Reklama

Rozgrzewamy piekarnik do 200 ° C. Do miski wsypujemy mąkę, sodę, wiórki kokosowe i cukier. Dodajemy masło, następnie ucieramy składniki na kruszonkę. Wlewamy maślankę, pokrojone truskawki oraz wanilię. Mieszamy do połączenia się składników. Gotową masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy około 30 - 40 minut. Gotowy placek kroimy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

Dowiedz się więcej na temat: ciasto kruche | Ciasto truskawkowe

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje