Reklama

Reklama

Knedle z mięsem

Knedle z mięsem są sycące i smaczne. Doskonale sprawdzą się jako danie obiadowe. Knedle z mięsem są czasochłonne, dlatego dobrze jest zrobić ich większą ilość. Smakują doskonale, a mamy obiad z głowy na dwa dni.

Składniki

  • 1 kg ziemniaków,
  • 1 jajko,
  • 6 łyżek mąki ziemniaczanej,
  • 20 dkg wołowiny,
  • 3 średnie cebule,
  • 3 łyżeczki oleju,
  • sól,
  • 6 dkg mąki,
  • 3 dkg masła,
  • zielona pietruszka.

Knedle z mięsem- sposób przygotowania

Mięso ugotować z przyprawami. Cebule podsmażyć, zieloną pietruszkę posiekać i wraz z mięsem wszystko zmiksować, doprawić farsz do smaku.

Reklama

Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmiksować, dodać jajko, mąkę ziemniaczaną i sól - wyrobić ciasto. 

Formować placuszki, nałożyć na nie łyżkę farszu, zlepić w kulki, obtoczyć w mące.

W garnku ugotować wodę, osolić, kiedy zacznie wrzeć, wrzucać knedle z mięsem i gotować dwie minuty. Delikatnie wyjmować. Podawać z masłem i surówkami.

Polecamy też przepisy na wegańskie burrito, leczo z boczniakami czy wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą

Zobacz także:


Dowiedz się więcej na temat: knedle z mięsem

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje