Reklama

Reklama

Knedelki ze szpinakiem i ziołami

Knedle będą smaczniejsze, jeśli polejesz je podsmażoną na maśle bułką tartą. Możesz je też posypać utartym żółtym serem.


Składniki dla: 4-6

Składniki

  • 25 dag wczorajszych kajzerek
  • 8 dag mąki
  • 10 dag mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • po 1 łyżce siekanych ziół - natki pietruszki, szczypiorku, koperku
  • 3 jajka
  • 15 dag tartego sera np. mozzarelli
  • sól, pieprz
  • masło

Reklama

1. Szpinak rozmrozić, odsączyć. Bułki pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na rozgrzanej 1 łyżce masła, dodać szpinak, podsmażyć, oprószyć solą i pieprzem, wystudzić.

2. Bułki obsypać mąką, wymieszać z podsmażonym szpinakiem, ziołami, serem i jajkami, doprawić. Mokrymi dłońmi formować nieduże kulki. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie, dosypać więcej mąki. 3Gotowe knedle gotować w dużej ilości osolonej wody, bez przykrycia, ok. 5 minut od wypłynięcia. Odcedzić, polać roztopionym masłem, posypać ziołami.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje