Reklama

Klopsy rybne

Rybny specjał.

Składniki

  • 60 dag filetów z ryby
  • 4 łyżki natki pietruszki
  • cebula
  • sól
  • marchewka
  • 1/3 szklanki mleka
  • jajko
  • tost
  • 2 łyżki mąki
  • liść laurowy
  • pieprz
  • pół szklanki bulionu
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
  • por
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

Cebulę i marchewkę obierz. Włóż do garnka razem z filetami i zalej wodą. Gdy się zagotuje, wyjmij cebulę, marchewkę oraz rybę. Całość zmiel. Do masy dołóż uprzednio namoczony w mleku i odciśnięty tost, jajko i posiekaną natkę pietruszki. Całość przypraw solą, pieprzem i wymieszaj. Uformuj pulpety i wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj około 5 minut.

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojonego pora. Następnie oprósz mąką i ułóż pulpety. Całość chwilę podsmaż i przypraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem, wlej bulion. Danie podawaj z makaronem.

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: dania obiadowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy