Reklama

Kiełbaski z soczewicą i boczkiem

Doskonałe na obiad lub kolację.

Składniki

  • 8 kiełbasek np. śląskich
  • Cebula, pokrojona w kostkę
  • 80 g boczku, pokrojonego w kostkę
  • 3 ząbki czosnku
  • 400 g soczewicy zielonej (z puszki lub ugotowanej)
  • pół szklanki bulionu
  • 100 g liści szpinaku
  • Tymianek, świeżo mielony pieprz

Rozgrzej piekarnik podpiecz kiełbaski na złoty kolor.

Na patelni podsmaż boczek, dodaj cebulę i czosnek. Smaż na złoty kolor. Dodaj bulion, soczewicę i przyprawy. Gotuj, aż nadmiar płynu się zredukuje. Przełóż do żaroodpornego naczynia, dodaj szpinak i podpieczone kiełbaski. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj 10 minut.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy