Reklama

Kiełbasa ze smakiem

Przygotowanie

Cebule obierz i pokrój w plastry. Bułkę przekrój na pół i podpiecz na grillu z każdej strony. Do miseczki wlej oliwę. Dodaj ząbki czosnku starte na tarce. Wsyp papryczkę i wrzuć świeżo posiekany tymianek. Całość dokładnie wymieszaj. Kiełbaski rozłóż i posmaruj sosem. 

Następnie zwiń w ślimaczki i zepnij patyczkami do szaszłyków. Tak przygotowane ułóż na bardzo mocno rozgrzanym ruszcie. Grilluj przez 15 minut z każdej strony. Podawaj z bułką posmarowaną keczupem i plasterkiem cebuli. Kiełbasę można też podawać z ziemniakami lub kalafiorem.

Reklama

Czytaj dalej: 

Składniki

  • 2 długie białe kiełbaski
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka świeżych listków tymianku
  • posiekana papryczka chili
  • kajzerka
  • keczup
  • oliwa

Zobacz także: 

Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: kiełbasa | biała kiełbasa
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy