Przejdź na stronę główną Interia.pl

Kebabczeta

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 60 dag mieszanego mięsa mielonego
  • 1 ząbek czosnku
  • jajko
  • czarny pieprz
  • cebula
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól

Cebulę obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa, dosyp kminek, wbij jajko. Dodaj sól i pieprz do smaku i wyrób masę. Odstaw na kilka godzin do lodówki, aby składniki "się przegryzły".

Reklama

Ze schłodzonej masy wilgotnymi dłońmi formuj małe wałeczki długości około 8 cm i mniej więcej 2,5 cm grubości.

Dobrze rozgrzej grill (lub elektryczny ruszt) i upiecz kebabczety na złotobrązowy kolor (ok. 10-12 minut). Podawaj z frytkami i surówką z kwaszonej kapusty lub ogórkami konserwowymi.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje