Przejdź na stronę główną Interia.pl

Karpatka babuni

Przygotuj krem

Reklama

Wlej do rondelka 750 ml mleka, dodaj cukier i zagotuj. Zmiksuj żółtka z mąką i resztą mleka. Masę jajeczną wlewaj do gotującego się mleka, nieustannie mieszając. Ugotowany krem odstaw do wystudzenia. 

Miękką margarynę zmiksuj, dodając do niej po czubatej łyżce wystudzonego kremu. Na jeden z upieczonych placków wyłóż krem. Przykryj drugim plackiem, delikatnie dociśnij. Wstaw na godzinę do lodówki. Tuż przed podaniem karpatkę posyp cukrem pudrem. 

Zobacz także: 


Dowiedz się więcej na temat: karpatka | Styl.pl | ciasto babuni | masło

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje