Reklama

Reklama

Karczek przekładany z kapustą

Ewa Wachowicz w programie "Ewa gotuje" przedstawia przepis na karkówkę wieprzową z papryką pieczoną w jednym garnku z kapustą kiszoną.

Karczek przekładany z kapustą - wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć i naciąć (pokroić w plastry nie docinając jednak do końca). Przyprawić solą i pieprzem. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószyć majerankiem.

Reklama

Cebulę pokroić w krążki, papryki oczyścić i pokroić na kawałki. Włożyć między plastry karkówki (paprykę naprzemiennie - raz czerwoną, raz żółtą).

Umieścić w naczyniu żaroodpornym i obłożyć kapustą kiszoną. Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez 1 ½ godziny. Po tym czasie odkryć i zapiec pod grillem (15 minut).

Podawać z ziemniakami w mundurkach.

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.

Karczek przekładany z kapustą krok po kroku - zobacz film:

Zobacz także inne przepisy Ewy Wachowicz:

Łosoś w parze z soczewicą

Pieczeń ze schabu

Dowiedz się więcej na temat: Przepisy Ewy Wachowicz | Ewa Wachowicz | karczek | karczek z kapustą

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje