Reklama

Reklama

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Wegańskie, smakowite kanapki z tofu i domową pastą pomidorową.

Składniki

  • domowy chleb z czarnuszką
  • rukola
  • tofu wędzone
  • kapary

Składniki na pastę z pomidorów

  • 1 słoiczek suszonych pomidorów w oliwie
  • 2 ząbki czosnku
  • ostra papryczka, np. peperoncino
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • sól

Przepis pochodzi z 325. odcinka programu "Ewa gotuje".

Reklama

Sposób przygotowania:

Suszone pomidory przełożyć do miksera (wraz z oliwą). Dorzucić czosnek i kawałek ostrej papryczki, wlać ocet balsamiczny, posolić i zmiksować.

Chleb pokroić. Wszystkie kromki posmarować pastą z suszonych pomidorów. Na połowę nałożyć rukolę, plasterki wędzonego tofu i kapary. Przykryć kromkami bez dodatków i zapakować.

Dowiedz się więcej na temat: kanapki z tofu | wegańskie kanapki

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje