Reklama

Reklama

Kanapka z awokado i grillowanym serem

Zdrowe i pożywne śniadanie, które zapewni uczucie sytości na długo.

Składniki

  • 4 kromki pieczywa
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • Szczypta papryki pul biber
  • Szczypta soli
  • 225 g sera halloumi
  • Kiełki rzeżuchy
  • Czarnuszka i prażony sezam do posypania

Opiecz kromki w tosterze lub na suchej patelni. Miąższ awokado rozgnieć widelcem, dodaj starty ząbek czosnku i przyprawy. Ser pokrój w plastry i zrumień z obu stron na patelni grillowej.

Na grzanki nakładaj pastę z awokado, plastry sera, kiełki. Posyp sezamem i czarnuszką.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje