Przejdź na stronę główną Interia.pl

Jesienna pieczeń

Cukinię zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Czego jeszcze będziesz potrzebować?

Składniki dla: 3

Składniki

  • 150 g kaszy jaglanej (suchej)
  • 1,30 kg cukinii
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 jajka
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 4 pory
  • 1 łyżka curry
  • 5 łyżek masła
  • 2-3 łyżki śmietanki kremówki 30 proc.
  • sól l pieprz

Przygotowanie: 

Cukinię zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Posyp solą i odstaw na ok. 20 minut. Cebulę posiekaj. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce. Do garnka wlej 420 ml wody, dodaj koncentrat. Zagotuj. Kaszę opłucz, przelej wrzątkiem. Wrzuć go garnka. Gotuj pod przykryciem ok. 15 min aż kasza wchłonie całą wodę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć cebulę oraz marchewkę. Mieszając, smaż 3-5 min. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze około 1 min. 

Dowiedz się więcej na temat: pieczeń

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje