Reklama

Jarzynowa z tortellini

Kupując tortellini, wybieraj takie z mięsem lub szpinakowe – grzybowe i serowe niezbyt pasują do tej zupy.

Składniki

  • 50 dag obranych pomidorów
  • po 3 marchewki i cebule
  • 1 paczka tortellini
  • 3 szklanki bulionu
  • 5 dag tartego parmezanu
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

1. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Marchew oczyścić, pokroić w cienkie plasterki. 

2. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i marchewkę, smażyć 4 minuty, mieszając. Posypać 1 łyżką cukru, smażyć, aż cukier się rozpuści. 

3. Bulion zagotować, wrzucić posiekane pomidory. Gotować na małym ogniu 10 minut, w połowie dodać skarmelizowane warzywa, doprawić. Do zupy włożyć tortellini, gotować do miękkości pierożków. Posypać natką pietruszki i parmezanem.


Zobacz także:



Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy