Reklama

Jarzynowa po włosku

W te zimne dni nie ma nic lepszego, żeby się rozgrzać!

Składniki

  • l2 czerwone papryki
  • 5 marchewek
  • 2 cebule
  • 50 dag mrożonego groszku
  • 3 cukinie
  • 25 dag fasoli szparagowej
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 dag makaronu nitki
  • 1 1/2 l bulionu
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, świeżo mielony pieprz

1. W dużym garnku rozgrzać oliwę, przesmażyć na małym ogniu posiekany czosnek. Dodać pokrojone cebule, smażyć następne 5 minut. Paprykę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o dużych otworach, wrzucić do garnka, smażyć jeszcze 2 minuty.

2. Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, dodać groszek i fasolę szparagową oraz pokrojone w półplasterki cukinie. Gotować do miękkości warzyw (ok. 25 minut), następnie dodać krojone pomidory, osolić.

3. Przed końcem gotowania do zupy wrzucić makaron, gotować nie dłużej niż to jest zalecane na opakowaniu. Zupę rozlać do talerzy i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Uwaga, jeśli zupa ma być na dwa dni, makaron ugotować osobno.

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy