Reklama

Jajka od serca

Tym prostym śniadaniem zadowolisz swoich bliskich.

Składniki

  • 2 kromki chleba
  • 2 jajka
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól
  • olej
  • pokrojone w plasterki rzodkiewki
  • świeże listki bazylii
  • chili

Chleb opiecz w tosterze na złoty

kolor. Oddziel białko od żółtka. Białko wymieszaj z solą i świeżo zmielonym

pieprzem. Na patelni rozgrzej

olej i włóż foremkę w kształcie

serca. Wlej jedno białko i do środka

żółtko (tak samo musisz postąpić

z drugim jajkiem). 

Upieczone jajko

przenieś na talerz i posyp chili.

Udekoruj plasterkami rzodkiewki

i listkami bazylii. Podawaj z tostami.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy