Reklama

Reklama

Jajecznica na grzance z pomidorkami cherry

Śniadanie, które zawsze się sprawdza i zachwyca smakiem- jajecznica, ale w podkręconej wersji, na grzance z pomidorkami.

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • 100 g pomidorków cherry
  • 2 kromki rustykalnego pieczywa
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Na patelni rozgrzewamy oliwę, kładziemy pieczywo oraz przekrojone pomidorki cherry i smażymy całość przez 5 min. Jajka wbijamy do miski i bardzo dokładnie roztrzepujemy. Szczypiorek drobno siekamy. W rondelku rozpuszczamy 1 łyżkę masła dodajemy roztrzepane jajka i intensywnie mieszamy na małym ogniu. Pilnujemy, by nie ściąć jajek zbyt mocno. Na koniec oddajemy łyżkę zimnego masła, sól, pieprz oraz posiekany szczypiorek. Jajecznicę przekładamy na grzankę, obok kładziemy podsmażone pomidorki cherry.

Dowiedz się więcej na temat: jajecznica | jajecznica na grzance

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje