Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Indyk w duecie z sosem sojowym

Grillowany indyk z ziemniakami i fasolką idealny na towarzyskie spotkania. To przepis dla czterech osób.

Wymieszaj dwie łyżki oleju z sosem sojowym. Dodaj pieprz, chili, paprykę, posiekany ząbek czosnku i szalotkę oraz kolendrę. Pokrój mięso na cztery kawałki i lekko rozbij. Zanurz w marynacie. Po kwadransie wyjmij i usmaż na patelni grillowej. 

Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki. Skrop olejem, oprósz solą i oregano. Upiecz w 180 st. C przez ok. godzinę. 

Fasolkę wrzuć do wrzątku i gotuj do miękkości. Podawaj z indykiem i ziemniakami. 

Dowiedz się więcej na temat: indyk

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje