Reklama

Reklama

Hot-dog palce lizać

Dzieci to kochają!

Składniki dla: 4

Składniki

  • 4 bułki do hot-dogów
  • 4 parówki
  • 4 liście sałaty
  • 2 pomidory
  • 1/2 szklanki tartego sera żółtego
  • 4 łyżki prażonej cebulki
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki keczupu


1. Bułki rozłożyć, np. wsadzając w środek wykałaczkę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170ºC na 2-3 minuty (muszą się jedynie podgrzać, a nie podpiec).

Reklama

2. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na plastry. Majonez wymieszać z keczupem. Parówki ugotować, trzymać w cieple.

3. Bułki posmarować w środku sosem, oprószyć cebulką, serem, rozłożyć sałatę i plastry pomidorów, na koniec włożyć parówkę, bułkę złożyć, włożyć do pieca na minutę przed podaniem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje