Reklama

Reklama

Gulasz z indyka

Ten gulasz z indyka smakuje wyjątkowo dzięki sporej ilości marchewki. Kto raz go zrobi, będzie sięgał po ten przepis częściej. Gulasz z indyka jest pyszny.

Składniki

  • 1 kilogram filetu z indyka,
  • 1 kilogram marchwi,
  • 2 cebule,
  • suszone zioła,
  • olej,
  • sól,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • 4 cm korzenia imbiru,
  • koncentrat pomidorowy,
  • pieprz,
  • łyżeczka masła.

Sposób przygotowania

Filet płuczemy, kroimy na małe kosteczki i lekko podsmażamy na oleju. Do rondla nalewamy wody, wkładamy mięso i przyprawy, dusimy do miękkości.

Reklama

Marchew płuczemy, kroimy na wąskie krążki. Cebulę siekamy i lekko podsmażamy na maśle.

Gdy mięso z indyka będzie prawie miękkie, dodajemy marchew i cebulę i nadal dusimy.

Doprawiamy do smaku, podajemy z ziemniakami lub kluseczkami i surówką.

Można dodać łyżkę słodkiej śmietany do sosu.

Polecamy też przepisy na wegańskie burrito, leczo z boczniakami czy wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą

Zobacz także:

Dowiedz się więcej na temat: Gulasz z indyka

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje