Przejdź na stronę główną Interia.pl

Grzyby w pieczonych ziemniakach

Składniki

  • 1/2 kg mieszanych grzybów leśnych
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 dag wędzonego boczku w plastrach
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1/2 szklanki śmietany 12%
  • 3 łyżki masła
  • gałązka świeżego majeranku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Reklama

Ziemniaki obłożyć plasterkami czosnku, piec w folii przez 15 minut w temp. 200°C. Oczyścić grzyby. Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, dodać grzyby, oprószyć majerankiem. Doprawić solą i pieprzem.

Boczek przesmażyć. Upieczone ziemniaki przekroić na pół, obłożyć grzybami i boczkiem. Skropić śmietaną, udekorować majerankiem.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje