Przejdź na stronę główną Interia.pl
Gotowanie na wakacjach

Proste dania w pół godziny

Proste i szybkie w przygotowaniu, bogate pod względem smaku i wartości odżywczych - takie powinny być idealne dania na kamping lub piknik.

Warzywa z dipem


Składniki

  • 1 cebula
  • pół pęczka zielonej cebulki
  • pęczek bazylii
  • pół pęczka tymianku
  • 700 g jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • odrobina soku z cytryny
  • 750 g młodej marchewki
  • seler naciowy
  • po 1 żółtej i czerwonej papryce
  • paluszki grissini

Reklama

Przygotowanie:

Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekane zioła wymieszać z jogurtem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Marchewkę obrać i, podobnie jak pozostałe warzywa, pokroić w wygodne do jedzenia kawałki. Warzywa i paluszki podawać z dipem.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje