Reklama

Reklama

Golonka w piwie

Składniki

  • golonka
  • szklanka piwa
  • 4 łyżki miodu
  • 2 liście laurowe
  • cebula
  • po 6 ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżka przyprawy do grilla
  • sól

Golonkę umyj i włóż do garnka z wodą. Dodaj obraną, przekrojoną cebulę, sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Ugotuj mięso na miękko na wolnym ogniu. Schłódź.

Reklama

Skórę na golonce natnij w kratkę i posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawą do grilla. Włóż do brytfanny, podlej piwem, małą ilością bulionu i piecz w piekarniku w 180°C. Systematycznie polewaj wypieczonym sosem.

Kiedy na mięsie zacznie tworzyć się chrupiąca skórka, posmaruj golonki miodem i, polewając od czasu do czasu sosem, dopiecz do przyrumienienia.




Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje