Reklama

Gołąbki z indykiem

Składniki

  • kapusta włoska
  • 40 dkg mielonego mięsa z indyka
  • 10 dkg kaszy gryczanej
  • 5 dkg suszonych grzybów
  • 2 cebule
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • łyżka śmietany
  • łyżeczka masła

Przygotowanie:

Kapustę sparz, oddziel liście i wytnij nerwy. Kaszę ugotuj na półmiękko. Grzyby namocz i ugotuj w tej samej wodzie i pokrój. Cebule pokrój i przesmaż z grzybami (część odłóż). Połącz z mięsem i kaszą. Dopraw solą i pieprzem. 2. Na środek każdego liścia nałóż łyżkę farszu i zwiń. Dno naczynia do zapiekania wyłóż liśćmi kapusty i ułóż gołąbki. Zalej szklanką wrzątku i piecz w 180 st. C przez 30 min. Do wywaru dodaj resztę cebuli z grzybami i zagotuj. Dodaj masło i śmietanę. Wymieszaj, polej upieczone gołąbki.

Reklama

Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy