Reklama

Gazpacho

O tej porze roku pomidory są najsmaczniejsze, pachnące słońcem i latem. Mają też najwięcej cennych składników. Wykorzystaj to!

Składniki

  • 5 pomidorów
  • ogórek
  • 1/2 cebuli
  • czerwonej papryki
  • 1/2 strączka ostrej papryki
  • ząbek czosnku
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 kromki białego pieczywa bez skórki
  • sól i pieprz
  • bazylia
  • oliwa

Sposób przygotowania:

1. Pomidory i ogórek obierz. Paprykę i pozostałe warzywa pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj. 

2. Chleb namocz w wodzie i odciśnij. Zmiksuj wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj dwie łyżki oliwy i sok z cytryny. Schłodź w lodówce. Posyp ziołami i pokrojoną w plasterki papryczką chili.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy