Reklama

Reklama

Filet z kurczaka pod pierzynką

Gdy już wydaje ci się, że po raz kolejny podany filet z kurczaka na obiad znudził się rodzinie, zainspiruj się naszym przepisem. Filet z kurczaka pod pierzynką urozmaici twoje tygodniowe menu i wprowadzi nieco włoskich smaków.

Składniki

  • 2 filety z piersi indyka,
  • opakowanie sera mozzarella,
  • pomidorki koktailowe
  • sól, pieprz,
  • 2-3 łyżeczki pesto z suszonych pomidorów,
  • 2-3 gałązki bazylii
  • 150 g makaronu

Filet z kurczaka pod pierzynką - wykonanie:

Reklama

Filety opłukać, oczyścić i wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem. Posolić i popieprzyć.

Mozzarellę pociąć na plasterki. Pomidorki umyć i przekroić.

Rozgrzać grilla lub patelnię grillową.  Grillować filety z obu stron do zrumienienia się.

Następnie posmarować je pesto i przykryć mozzarellą i pomidorami. Grillować jeszcze chwilę pod przykryciem.

W tym czasie ugotować makaron al dente. Bazylię opłukać, osuszyć, oderwać listki od gałązek i posiekać.

Gotowe danie udekorować listkami bazylii.

Zobacz także:

Proponujemy także przepis na miodowe filety z kurczaka lub filet z kurczaka nadziewany pesto.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje