Reklama

Filet z dorsza z bekonem

Smaczny i zdrowy obiad? Wypróbuj prosty przepis na dorsza z bekonem.

Składniki

  • 2 porcje fileta z dorsza
  • 4 plasterki wędzonego boczku
  • 3 gałązki rozmarynu
  • cytryna
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Listki z jednej gałązki rozmarynu posiekaj. Obtocz w nich rybę, a następnie posyp solą i pieprzem. 

2. Plasterki boczku potnij w paski i obłóż nimi filety (po dwa plasterki na jeden). Na każdej porcji ryby połóż gałązkę rozmarynu. Rozgrzej piekarnik do 200°C. 

3. Piecz rybę 10-12 minut, aż boczek się zrumieni. Podawaj na liściach sałaty z cząstką cytryny.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy