Reklama

Reklama

Faszerowane roladki z bakłażana

Idealna przekąska na każdą okazję- faszerowane roladki z bakłażana z serkiem.

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 15 dag serka śmietankowego
  • 1 pomidor
  • 1/2 papryczki chili
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • koperek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Bakłażan umyć, pokroić wzdłuż w plastry o grubości około pół centymetra, posolić, odstawić na 15 minut. Po tym czasie plastry opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, posmarować z obu stron oliwą. 

2. Rozgrzać patelnię grillową, smażyć partiami z obu stron, po 2 minuty z każdej. Wystudzić. 

3. Z papryczki chili usunąć gniazda nasiennie, posiekać. Pomidor umyć, sparzyć, zdjąć skórkę, pestki usunąć. Miąższ pokroić w niewielką kostkę. 

4. Serek przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z chili i pomidorem. 

5. Każdy plaster bakłażana posmarować z jednej strony serkiem, następnie zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczkami. Przed podaniem schłodzić. Koperek opłukać, wysuszyć, udekorować nim półmisek z roladkami.

Zobacz także:

Twoje Imperium

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje