Reklama

Reklama

Faszerowane bataty z kuskusem i warzywami

Lekki, a jednocześnie sycący obiad z batatem, pomidorem i cukinią w roli głównej.

Składniki

  • 2 bataty
  • 100 g kuskusu
  • garść pomidorków koktajlowych
  • ½ papryki
  • natka pietruszki
  • ½ małej cukinii
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Reklama

Gotujemy bataty w skórkach, przecięte wzdłuż na pół około 10 minut. Zalewamy kuskus w proporcji 1:1 wrzątkiem, dodajemy oliwę i sól. Czekamy ok. 5 minut, aż napęcznieje. Kroimy warzywa w drobną kostkę, siekamy pietruszkę. Mieszamy wszystko z kuskusem i doprawiamy. Wydrążamy łyżką bataty. Faszerujemy kuskusem. Pieczemy w 200 stopniach ok. 15-20 minut. Przed podaniem skrapiamy oliwą i posypujemy pietruszką. Gotowe!

Polsat

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: bataty | kuskus | faszerowane bataty

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje