Reklama

Reklama

Faszerowana cukinia

Koszt porcji nie więcej niż 4,50 zł!

Składniki

  • 6 okrągłych cukinii, pół szklanki kaszy kuskus, kawałek selera, 2 marchewki, sól, 2 ząbki
  • czosnku, oliwa, pieprz, cebula, natka pietruszki, puszka tuńczyka

Przygotowanie

Kaszę kuskus wsyp do miski, dodaj szczyptę soli. Zalej szklanką wrzątku, przykryj na kilka minut, by napęczniała. Cebulę drobno posiekaj i usmaż na oliwie, dodaj posiekany czosnek. Wrzuć starte na tarce marchewki i seler. Dodaj szczyptę soli i wlej trochę wody. Duś do miękkości.

Całość dodaj do kaszy wraz z odsączonym z zalewy tuńczykiem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Z cukinii zetnij daszki. Następnie za pomocą łyżeczki wydrąż środek z pestkami. Do każdej nałóż farsz i przykryj odciętymi daszkami. Wstaw do piekarnika i piecz w 190°C przez godzinę.

31/2016 Na żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje