Reklama

Fasolka po turecku

Proste danie idealne na lato

Składniki

  • Pół kg zielonej fasoli szparagowej, pokrojona na mniejsze kawałki
  • 2 pomidory, obrane ze skórki i pokrojone w cząstki
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • czerwona papryka, pokrojona w kostkę
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Łyżeczka słodkiej papryki
  • Czarny pieprz do smaku
  • Oliwa
  • Sól

Zrumień cebulę na oliwie. Dodaj przecier pomidorowy, posiekane pomidory, świeżą fasolę i przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez 5-6 minut.
Dodaj 3 szklanki wody i gotuj przez około 30 minut.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy