Przejdź na stronę główną Interia.pl

Ewa Wachowicz: Lubelskie przepisy

Tym razem w programie "Ewa gotuje" prowadząca wybierze się z nami na kulinarną wycieczkę. W poszukiwaniu nowych smaków dotrze do Lublina, gdzie spróbuje miejscowego przysmaku - cebularza.

Cebularz to prosty placek z pszennego ciasta wyborowego (tzn. ulepszonego, z większą ilością cukru i masła niż w zwykłym cieście pszennym) z farszem ze świeżej cebuli, maku i oleju. Przysmak ten wywodzi sie z kuchni żydowskiej. Cebularza powinno się po upieczeniu posmarować masełkiem, wówczas smakuje jeszcze lepiej.

Reklama

W programie Ewa prezentuje przepisy na:
- zupę owocową z jabłek i gruszek z jabłkowymi czipsami,
- pierogi z serem i kaszą gryczaną - cały przepis znajdziesz na kolejnej stronie
- roladę marchewkową "Marchwiak"

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje