Reklama

Reklama

Ewa Wachowicz: Kuchnia dla aktywnych

Co robi Ewa Wachowicz, by utrzymać doskonałą formę, nienaganną figurę i uśmiech? Jej sekret to nie tylko zdrowe odżywianie, ale też aktywny tryb życia. Treningi, górskie wędrówki i oczywiście przygotowanie tak pysznych posiłków jak te, które mogliśmy zobaczyć w 394 odcinku programu "Ewa gotuje" na antenie telewizji Polsat.

Zupa koperkowa z brukselką


Reklama


Zdrowa kuchnia to przede wszystkim mnóstwo warzyw. A jak najłatwiej wprowadzić je do diety? Oczywiście w postaci zup, na przykład takich jak zaproponowana przez Ewę zupa koperkowa z brukselką. Sekret smaku? Połączenie masła i oliwy. Ewa zdradza też sposób na takie hartowanie śmietany, by nie zważyła się w zupie.

 

Składniki

  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 1½ l wywaru z kurczaka
  • gałązka kopru
  • 300 g brukselki (może być mrożona)
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • pęczek koperku

W garnku rozgrzać masło i oliwę. Wrzucić i przesmażyć pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Po chwili dodać posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, zalać wywarem z kurczaka, wrzucić koper i ugotować al dente. Pod koniec dorzucić brukselkę i gotować do miękkości.

Koper wyjąć. Zupę zabielić śmietaną (wcześniej ją zahartować). Zdjąć z ognia i dorzucić posiekany koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj kolejne przepisy z programu "Ewa gotuje"

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje