Reklama

Reklama

Ewa Wachowicz: Hity polskich stołów w nowej odsłonie

Kompot z rabarbaru i truskawek

Tradycyjny polski obiad bez kompotu? To niemożliwe! Domowe kompoty wracają do łask, Ewa proponuje wariant doprawiony przyprawami korzennymi.

Składniki

  • ½ kg rabarbaru
  • ½ kg truskawek
  • ½ szklanki ksylitolu
  • woda
  • 3 goździki
  • plastry cytryny do podania

Reklama

Owoce umyć. Truskawki pozbawić szypułek. Rabarbar obrać, odciąć zdrewniałe końcówki. Pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka, posłodzić ksylitolem, przyprawić goździkami. Wlać wodę, przykryć i zagotować.

Wystudzić. Podawać z plasterkiem cytryny.

Sprawdź, jak zrobić kiszone pomidory!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje