Przejdź na stronę główną Interia.pl

Ewa Wachowicz gotuje: Sernik z ziemniakami

​Ewa Wachowicz w najnowszych odcinkach swojego autorskiego programu proponuje przepisy na potrawy szybkie w realizacji, dodatkowo skomponowane ze składników, które każdy znajdzie w swojej lodówce lub pobliskim sklepiku, a przede wszystkim smaczne i zdrowe. Jak zwykle dania będą też elegancko podane. Prowadząca ten program bowiem podpowie również, jak można pięknie nakryć stół, samemu wykonać kompozycje kwiatowe czy pomysłowe świeczniki. Podobnie, jak w poprzednich latach kuchnię Ewy Wachowicz odwiedzą goście - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Powszechnie uważa się, że zupa francuska to potrawa kuchni francuskiej. Nasze gospodynie też robią pyszną cebulową. Ta receptura pochodzi z miejscowości Goraj w powiecie biłgorajskim. Ważne, a by do tej cebulowej przygotować dobry wywar na kościach wieprzowych - to podstawa smaku tej zupy. 

Reklama

Ewa Wachowicz w tym odcinku pokaże, jak przygotować zupę cebulową, kaszotto gryczane, gęsinę i sernik z ziemniakami. Na kolejnej stronie znajdziesz przepis:

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje