Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Egipskie falafele z ciecierzycy z ziołami

Kuchnie Egiptu, Tunezji czy Maroka są pełna smaku. Dania są aromatyczne, zdrowe oraz bogate w niezbędne wartości odżywcze.

Czas przyrządzenia: 60 minut
Składniki dla: 20 sztuk

Składniki

  • 300 g ziaren ciecierzycy (namoczonej przez noc w wodzie)
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki mielonych ziaren kolendry
  • 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki chili
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka soli
  • olej z pestek winogron do smażenia
Dowiedz się więcej na temat: kuchnia

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje