Reklama

Reklama

Duszona baranina z warzywami

Polecamy prosty przepis na jednogarnkowe danie kuchni gruzińskiej.

Składniki

  • 600 g baraniny z kością
  • 400 g ziemniaków
  • 2-3 pomidory
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 2 bakłażany
  • 2 cebule
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso opłucz, wyjmij kości, odkrój nadmiar tłuszczu i pokrój na kawałki w poprzek włókien. Ziemniaki opłucz, obierz i pokrój na talarki. Fasolę opłucz i podziel strąki na pół. Bakłażany obierz i usuń pestki, następnie pokrój w kostkę. Pomidory także pokrój w kostkę, cebulę na krążki. Mięso i warzywa włóż do rondelka, zalej 300 ml wrzącej wody i duś do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodaj przyprawy. Podawaj posypane pietruszką.

Nie czekaj do ostatniej chwili, pobierz za darmo program PIT 2020 lub rozlicz się online już teraz!

Zobacz także:

Dowiedz się więcej na temat: czanachi | baranina

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje