Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Drobiowy cordon bleu z mozzarellą

Jest smaczny, lekki i niedrogi.

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 grube plastry sera mozzarella
  • 4 plastry szynki
  • 2 jajka
  • duża szczypta suszonego czosnku
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Z umytych i osuszonych piersi usuń chrząstki. Każdą z nich podziel na dwie części. Włóż mięso do woreczka foliowego i lekko rozbij. Następnie oprósz mięso solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. 

2. Na środku rozbitego mięsa połóż plaster szynki i mozzarelli. Złóż pierś na pół. 

3. Wbij do miseczki jajka i roztrzep je widelcem. 

4. Nafaszerowane piersi dokładnie obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej. 

5. Na patelni rozgrzej olej. Smaż mięso na średnim ogniu z obu stron po około osiem minut, aż panierka się zarumieni. Podawaj gorące, np. z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw.  

Zobacz także:

Reklama


Dowiedz się więcej na temat: Cordon bleu

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje