Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Domowy sposób na Ajvar

Ajvar to najczęściej wybierana pasta warzywna w słonecznej Chorwacji, jak również smak wakacji towarzyszący wspomnieniom tych, którzy mieli okazję chociaż raz odwiedzić Bałkany.


Pasta warzywna, która coraz częściej gości w polskich kuchniach właśnie pojawia się w nowej, domowej wersji. Ajvar Domowy Podravka to esencja smaku specjalnie wyselekcjonowanych warzyw: papryki i bakłażanów dojrzewających w słońcu południowej Europy. Sporządzony jest w 100 proc. z naturalnych składników i nie zawiera sztucznych konserwantów. Tradycyjna domowa receptura to sekret niezwykle kremowej konsystencji, która pozwala zastosować Ajvar nie tylko jako dodatek do mięs i dań z grilla ale również jako dip do przekąsek, dodatek do sosów, kanapek, zapiekanek i pizzy.  Ajvar można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

Aromatyczny Ajvar Podravka to idealny dodatek zarówno do codziennych dań, jak i potraw wielkanocnych np. jako dodatek do jajek lub do faszerowania pieczeni mięsnych. Ajvar to także nieodłączny element udanego grilla, który urozmaici smak nie tylko kiełbasek, ale każdego rodzaju mięsa i dania z grilla. Z kolei Ajvar dodany do sosu czy gulaszu, nada potrawie wyrazistego smaku.

Reklama

Ajvar Domowy Podravka 195 g jest dostępny w wersji łagodnej i ostrej.

Cena: ok. 5,70 zł.


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje