Reklama

Domowy rosół

Nie to jak dobry rosół na obiad.

Składniki

  • 1 cebula
  • 3 liście laurowe
  • 3 marchewka
  • pieprz
  • sól
  • 30 dag mięso wołowe
  • 1/2 seler
  • natka pietruszki
  • 50 dag kurczak na rosół
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 5 ziele angielskie

Przygotowanie:

Mięso oczyścić, umyć, włożyć do garnka. Zalać zimną wodą (ok. 6-7 szklanek) i zagotować. Gdy na powierzchni zbierze się szara piana, zebrać ją delikatnie i zmniejszyć ogień.

Warzywa obrać, umyć, osuszyć i pokroić na większe kawałki. Cebulę przekroić na pół i podpiec nad ogniem (wbić na widelec i trzymać ostrożnie nad palnikiem gazowym).

Do gotującego się mięsa dodać warzywa i przyprawy. Lekko przykryć pokrywką i gotować ok. 1-2 godziny. Im dłużej rosół będzie dochodzić, tym będzie bardziej aromatyczny. Następnie zupę przecedzić. Podawać z natką.

Reklama

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy