Reklama

Reklama

Domowe lody jagodowo-śmietankowe

Owocowe orzeźwienie w upalny dzień? Nie ma nic lepszego, niż domowe lody!

Składniki

  • 500 g jagód
  • 350 g śmietanki 30 proc.
  • 100 g drobnego cukru

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Jagody przepłucz, przebierz z listków, odsącz i umieść w misce. Dokładnie zmiksuj owoce. 

2. Mocno schłodzoną śmietankę kremówkę wlej do wysokiego naczynia. Zacznij ubijać mikserem, najpierw na małych, a potem na coraz większych obrotach. 

3. Po dwóch minutach dodaj partiami cukier. Miksuj, aż się całkowicie rozpuści. 

4. Połowę ubitej śmietanki dodaj do zmiksowanych jagód. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj resztę śmietanki i energicznie wszystko wymieszaj. 

5. Masę włóż do zamrażarki na około 2 godziny. 

6. Po tym czasie wyjmij, zmiksuj, nałóż do pojemniczków, włóż patyki i wstaw do zamrażalnika na 4 godziny.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje