Reklama

Danie z ziemniakami i boczkiem

Składniki na 4 porcje

  • 50 dag małych okrągłych ziemniaków
  • 15 dag boczku wędzonego
  • 1 cukinia
  • 1 pęczek dymki
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz

1. Cukinię pokroić w cienkie plasterki i lekko przesmażyć na 2 łyżkach oliwy. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Boczek przesmażyć na chrupko na rozgrzanej patelni. Dymkę posiekać.

2. Z 2 łyżek oleju, musztardy i soku cytrynowego ukręcić sos, doprawić. Wszystkie składniki sałatki połączyć, polać sosem, podawać.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy